Monthly Archives: prosinac 2015

Za uspjeh važno obrazovanje i nakon fakulteta

ivatomic2

Dr. sc. Iva Tomić, znanstvena suradnica Ekonomskog instituta, Zagreb, dobila je nagradu Austrijske središnje banke ”Olga Radzyner” za 2015. godinu za svoj rad ”Što uzrokuje nezaposlanost mladih u Europi?”. Ova Posušanka na odmoru je u rodnom gradu, a gostovala je i u programu Radio Plusa, gdje je uz nezaposlenost mladih u ”Informativnom razgovoru s Velimirom Begićem”, govorila i o drugim temama iz područja ekonomije, a razgovor poslušajte ovdje.

Emisija “Smijesna strana povijesti”

111111111111111111111111111

Dragi naši, sigurno s nestrpljenjem očekujete novu emisiju naših srednjoškolaca pod nazivom “Opravdani sat”. I ovaj tjedan Vam donosimo novu emisiju, 11. po redu, samo u programu Radio Plusa. Emisiju možete preslušati ovdje.

Emisija “Opravdani sat”

bifg bene nenen e

Dragi slušatelji, i ovaj tjedan Vam donosimo novo izdanje emisije naših srednjoškolaca pod nazivom “Opravdani sat”. Ovdje možete preslušati više o nedavnim događanjima koji su se zbili u školi, osim toga ovi kreativci donose i mnoštvo drugih zanimljivosti.

Frama Posušje s emisijom ”Stopama sv. Franje” ponovno u eteru

frama nesto nesto -

Medijska sekcija Frame Posušje odlučila je ponovno pokrenuti radijsku
emisiju “Stopama svetoga Franje”. Frama je kroz svoju dvadesetgodišnju
povijest bila radijski aktivna, osobito u prvim godinama postojanja, ali i
prije nekoliko godina. Sada je sekcija odlučila ponovno krenuti u stvaranje
emisija. Emisije će biti emitirane jednom mjesečno na radio Plusu. Tema prve
emisije je Božić, božićno vrijeme i blagdani, gdje su framaši slušateljima
govorili o tim blagdanima, pojasnili njihovo podrijetlo i zašto se slave.

Na emisiji su radili Valerija Bago, Marko Širić, Anamarija Gavran, Jure
Širić i voditelj sekcije Ante Penava, a emisiju poslušajte ovdje.

Emisija “Smiješna strana povijesti”

pere studio nesto

Dragi slušatelji, sigurno već nestrpljivo čekate novu emisiju našeg kolege, profesora povijesti i zemljopisa Petra Bešlića. Ni ove srijede vas nećemo razočarati, na linku možete poslušati jubilarnu desetu emisiju “Smiješna strana povijesti”.

Emisija “Smiješna strana povijesti”

pere nova slika sredjena
Donosimo vam 9. emisiju profesora Petra Bešlića – Smiješna strana povijesti. I ovaj ćete put sigurno biti oduševljeni.
Poslušajte na linku  što Petar ovog puta donosi iz povijesti.

Širić: Uredit ćemo prostor ispod južne tribine na Mokrom docu

mokri dolac

Predsjednik Sportskog saveza općine Posušje i ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića Zvonimir Širić gostovao je u programu Radio Plusa, te analizirao ostvareno u pretgodnoj i najavio ciljeve za sljedeću godinu. Razgovor preslušajte ovdje.

Emisija “Opravdani sat”

opravdani sat

I ovaj tjedan su naši srednjoškolci bili aktivni. Potrudili su se i samo za slušatelje Radio Plusa snimili petu po redu emisiju pod nazivom “Opravdani sat”. Njihovu emisiju možete preslušati ovdje.

Glasi u buri posuških pjesnika u izvedbi posuških srednjošklolaca

fragrgamartic

Gimnazija fra Grge Martića Posušje ove školske godine obilježava pedesetu obljetnicu. Za obilježavanje ovog velikog jubileja planiran je niz aktivnosti, a prva je promocija CD posuških pjesnika, čije stihove su recitirali posuški gimnazijalci. Promocija CD-a je u petak 4. prsinca u 18 sati u kinodvorani u Posušju, a o tome su u programu Radio Plusa govorili ravnatelj gimnazije prof. Ante Jukić i prof. Jasminka Petric. S njima je razgovarao Velimir Begić, a cijeli razgovor možete poslušati ovdje.

Emisija “Smiješna strana povijesti”

petar

Ukoliko ste možda propustili jučer u programu radija Plus poslušati novo izdanje emisije “Smiješna strana povijesti” koju uređuje i vodi Petar Bešlić, profesor povijesti i geografije, imate priliku sada. Dovoljno je samo kliknuti na link. Hvala na pozornosti.