Monthly Archives: kolovoz 2013

Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja i Krasnodar Petrović iz Predgrađa gostovali u studiju Radio Plusa

PLAKAT....

Dugoočekivani koncert grupe Zabranjeno pušenje i posuške grupe Predgrađe održat će se večeras s početkom u 20 sati i 30 minuta na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju. Koncert organizira Udruga Pauk u sklopu “Posuškog ljeta 2013.” Gosti u studiju Radio Plusa bili su Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja i Krasnodar Petrović iz Predgrađa. Poslušajte.

Goran Jović za Radio Plus

VRHUNSKA S GORANOM...

Goran Jović, imotski fotograf svjetskog kalibra proveo je 27 dana na putovanju Indijom i Nepalom. Iznimno zanimljive priče s ove avanture, kojom je samo nastavio niz, podijelio je i sa slušateljima Radio Plusa, a nevjerojatne fotografije potražite na njegovom facebook profilu.

Dr. Nino Raspudić gostovao na Plusu

nino raspudic danas

Sinoć je u prepunoj kinodvorani u Posušju održana javna tribina ”Kulturni identitet Hercegovine – nasljeđe, aktualno stanje, perspektive”. Gosti ove tribine bili su doc. dr. sc. Nino Raspudić, sociolog Ivan Vukoja i dr. sc. fra Robert Jolić. Tribinu je u sklopu „Posuškog ljeta 2013.“ organizirala udruga PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu).

Dr. Raspudić je prije same tribine bio gost na Radio Plusu. Zanimalo nas je, pored ostalog, njegovo mišljenje o raspletu situacije u BiH (on predviđa četiri moguća scenarija) te o popisu stanovništva u BiH koji će se provesti u mjesecu listopadu ove godine. Poslušajte.

Potpuno izravno: Branko Bago, načelnik općine Posušje

branko bago

Načelnika Bagu u studiju Radio Plusa ugostili smo povodom skorašnjeg Dana općine. Unatoč brojnim problemima, načelnik je bio optimističan, ali i spreman na puni angažman. Poslušajte.

Sutra u Imotskom počinje osmi Dogana fest

Doganafest-2013-plakat

Udruga Mladih Imotski i ove godine organizira festival alternativnog stvaralaštva u Dogani.

Osmi po redu festival donosi brojne kulturne, glazbene i ine sadržaje. Program festivala odvijat će se tri dana i to 9., 10. i 11. kolovoza.

Ove godine na glazbenom repertoaru očekuje vas “Dead Fish“, odličan band iz Koprivnice koji će uz dinamične ritmove d’n’b-a, ska i hip-hop-a predstaviti i svoj novi album „Okreni ploču“. Također, moći ćete upoznati i dva imotska benda, „Only Supersonic, Please!“ i „Dirty Mendez & The Golden Showers”. Glazbenu poslasticu iz Splita pod palicom prepoznatljivog Vojka Vruće u bandu Kiša Metaka, moći ćete poslušati 11. kolovoza, odnosno treću večer festivala.

Tijekom cijelog festivala moći ćete uživati u izložbama fotografija Suzane Budimir Biško „Prolistaj, moja jabuko!“ te Ante Cvitanovića “Into the lives of strangers”. Uz izložbe fotografija, moći ćete pogledati i izložbu underground stripa Franka Bušića.

U subotu možete nazočiti čitanju poezije i izvedbi mix umjetničkih performansa splitske udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti, DADAnti. Za dobre ritmove bit će zadužen DJ Christopher Huette iz Marseillea koji će predstaviti modernu, afričku plesnu glazbu uz projekciju dokumentarnih filmova o Africi. Tijekom večeri moći ćete sudjelovati i u maloj školi žongliranja.
Ulaznice za festival moći ćete kupiti na ulazu u Doganu, osim druge večeri kada je ulaz besplatan. Ljetnu sezonu u Dogani, zatvorit će legendarna Zdenka Kovačiček i Blues Company “Tribute to Janis Joplin” 15. kolovoza, na Veliku Gospu. Koncert će biti održan ispred zgrada Dogane, a cijena ulaznice iznosi 30 kn. Sve vijesti vezane za događaje u Dogani možete pogledati na Facebook stranici Udruge Mladih Imotski.

Najavljujemo Mostar Summer Fest

MOSTAR SUMMER FEST

U Mostaru će 13. i 14. rujna biti održan open – air festival Mostar Summer Fest, na kojem će prvu večer nastupiti Siledžije, Zoster i Hladno pivo, a drugu večer – Pešes, S.A.R.S. i TBF. Radio Plus medijski pokriva i ovaj glazbeni događaj, a za naše slušatelje danas ga je najavila Ana Perić, PR ovog festivala.

Nina Badrić za Radio Plus

nina plus

U petak, 16. kolovoza u Herceg Etno selu u Međugorju nastupa Nina Badrić. Tim povodom danas smo je ugostili na Radio Plusu u Razgovoru ugodnom. Poslušajte dobro raspoloženu Ninu koja nam je i zapjevala (u razgovoru možete čuti sve detalje vezano za spomenuti nastup)… Koncert organizira agencija PRimera iz Mostara, a Radio Plus je medijski pokrovitelj.

Večeras počinje 11. WHFest

11. whfest

Jedanaesto izdanje WHFesta počinje večeras u Širokom Brijegu i traje do subote, 3. kolovoza. Prvu večer nastupa S. A. R. S, drugu Majke, a posljednju večer – Letu Štuke. Sve detalje vezano za program u konkurenciji (bendovi, kratke priče i kratki filmovi) možete čuti u razgovoru s Nikolom Galićem, prvim čovjekom ovog festivala. Radio Plus je i ove godine medijski pokrovitelj.